Segmentacija slika mnoštva ljudi uporabom Haralickovih teksturnih značajki : završni rad - Hustić, Filip (F. Hustić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je segmentacija mnoštva na slikama uporabom Haralickovih teksturalnih značajki. Segmentacija se provodi promatrajući teksturalne značajke mnoštva izračunom matrica prostornih međuovisnosti sivih tonova te Haralickovih opisnika iz izračunatih matrica za dijelove slika. Izračunati opisnici predstavljaju se u obliku n-dimenzionalnog vektora opisnika koji se predaje q-NN klasifikatoru na klasifikaciju. q-NN klasifikatoru su također predane predefinirane baze vektora pomoću kojih određuje klasu vektora koje se promatra. Rezultati detekcije su prikazani kroz niz slika, a točnost detekcije je ispitana uporabom metode intersection of union.