Projektiranje fotonaponskog sustava za opskrbu električnom energijom optimiranjem atributivnih veličina malih potrošača : završni rad - Vugrinec, Matija (M. Vugrinec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu osmišljen, izrađen i detaljno opisan algoritam za izračun optimalne snage otočnog fotonaponskog sustava za opskrbu električnom energijom malih potrošača, uz naglasak na pravilan rad svih komponenata sustava, a posebno baterija s ciljem smanjenja troškova izvedbe sustava. Izrađena su dva algoritma (Excel 1 za otočne fotonaponske sustave za kuće i Excel 2 za otočne fotonaponske sustave za vikendice) te opisan način projektiranja svakog od njih na temelju izračunate optimalne snage. Algoritam je upotrijebljen za projektiranje fotonaponskog sustava na praktičnom primjeru moje vikendice te su odabrani ostali elementi sustava, a idejno je osmišljena i kvantitativna mjerna metoda za provjeru toka energije u i iz baterije, odnosno metoda za kontrolu izrađenih algoritama.