Izrada silikonske hvataljke za manipulaciju osjetljivih predmeta : završni rad - Kos, Roman (R. Kos, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu izrade silikonske hvataljke samostalno je dizajnirana, isprintana i izrađena cjelokupna konstrukcija hvataljke izuzev elektroničkih dijelova. Svaki dio koji se koristi pričvršćen je na bazu hvataljke tako da sve izgleda kao jedna cjelina koja se napaja iz računala preko usb kabela. Dynamixel motoru koji pokreće prst podešeni su parametri i način rada kako bi se njime moglo upravljati preko Arduino pločice. Na Arduino pločicu prenesen je kod koji služi za pokretanje prsta pomoću dynamixela. Hvataljka je testirana s jednim prstom kojim su uspješno prihvaćena dva predmeta različite veličine, oblika i mase. Navedena je potencijalna nadogradnja projekta s flex senzorima te dodatnim prstima i motorima, ali taj dio nije testiran.