Web-aplikacija za spajanje na programski okvir symbIoTe implementirana u programskom jeziku C# : završni rad - Omrčen, Lucija (L. Omrčen, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je izrada web-aplikacije za spajanje na programski okvir symbIoTe. Za implementaciju smo odabrali programski jezik C# koji predstavlja moderan i objektno orijentiran programski jezik. Koristili smo okvir ASP.NET koji sa svojim raznim mogućnostima olakšava razvoj aplikacija. U radu se koristi oblikovni obrazac MVC koji razdvaja aplikaciju na komponente model, pogled i upravljač od kojih svaka komponenta ima svoju ulogu. Opisani su HTTP zahtjevi i kako su izgrađeni te način na koji smo implementirali kartu korištenjem JavaScripta. Upoznali smo se sa symbIoTe-om koji omogućuje korisnicima izložiti, podijeliti i razmijeniti svoje resurse te od kojih se komponenata sastoji. Na kraju, opisana je implementacija symbIoTe klijenta i koraci koji nam to omogućuju, a to su: generiranje GUEST tokena, pretraživanje resursa, dohvaćanje URL-a pojedinog resursa i slanje zahtjeva za resursom korištenjem dohvaćenog URL-a.