Statističko zaključivanje za kategorijske podatke : završni rad - Omićević, Andrea (A. Omićević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu objašnjeno je statističko zaključivanje za kategorijske podatke, odnosno donošenje zaključaka o statističkoj populaciji na osnovi uzorka iz te populacije. U prvom dijelu govori se općenito o testiranju hipoteza i distribucijama koje ćemo koristiti pri donošenju zaključaka o ishodu testa. Detaljno su predstavljeni testovi o proporcijama (test o jednoj proporciji i test o jednakosti proporcija), test prilagodbe modelima, test nezavisnosti i test homogenosti za kategorijske podatke. Nakon definiranja i opisa načina primjene na različitim uzorcima, svaki navedeni test bit će prezentiran na konkretnom primjeru iz svakodnevnog života.