Provjera sukladnosti poslovnih procesa analizom Petrijeve mreže : završni rad - Ostojić, Filip (F. Ostojić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Analiza velike količine podataka složeni je postupak za koji se pored ostalih metoda koristi i dubinska analiza procesa. U radu je potrebno definirati skup testova te provesti provjeru sukladnosti poslovnog procesa. U tu svrhu poslovni proces u BPMN notaciji transformira se u Petrijevu mrežu. Nakon toga provodi se provjera sukladnosti pomoću alata za testiranje sukladnosti. Posebnu pažnju treba posvetiti konzistentnosti rezultata kao i mjerama koje mogu povećati postotak uspješnih testova. Kao primjeri za ilustraciju koriste se standardne biblioteke primjera.