Web-aplikacija za demonstraciju genetskog programiranja : završni rad - Nimac, Josip (J. Nimac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada bila je razviti web-aplikaciju koja bi korisnicima približila područja genetskog programiranja i evolucijskih algoritama na interaktivan način. Problem koji se rješava je problem treniranja virtualnog mrava na stazi s hranom. Korisnici sami sami mogu birati parametre koji ulaze u algoritam te mogu sami i dizajnirati stazu na kojoj se mravi treniraju. Po završetku treninga korisnicima se prikazuje animacija na kojoj se vidi ponašanje mrava. Poslužiteljski dio aplikacije je izrađen u Node.js okruženju s Postgres bazom podataka, dok je klijentski dio izrađen s JavaScript bibliotekom React.js.