Razvoj prototipa pristupačne mobilne aplikacije : završni rad - Vlatković, Lucija (L. Vlatković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada bila je razvoj prototipa pristupačne mobilne aplikacije za operacijski sustav Android u svrhu educiranja razvojnih programera o minimalno potrebnim opcijama pristupačnosti i implementaciji istih. Rezultat je pristupačna mobilna aplikacija jednostavnog sadržaja u kojoj su vidljive promjene oblikovanja pri odabiru jedne od pet implementiranih opcija pristupačnosti: povećanja veličine slova, smanjenja veličine slova, povratka na početnu veličinu slova, prikaza teksta fontom OpenDyslexic te kontrastnog prikaza. Rad sadrži objašnjenje koncepta pristupačnosti i pripadajućih smjernica, opis izgleda aplikacije i objašnjenje načina na koji su određene opcije pristupačnosti implementirane.