Model prijenosa signala putem ljudskog tijela izveden koncentriranim parametrima : završni rad - Lukačević, Rebeka (R. Lukačević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je završnom radu predstavljena i analizirana bežična tehnologija prijenosa signala ljudskim tijelom (IBC). Na temelju općenite teorijske podloge o metodi IBC prijenosa i istraživanja izloženog u Maity i sur. [3] koje karakterizira ljudsko tijelo za kapacitivni elektrostatski prijenos, razmatrane su tehnike modeliranja IBC kanala. Uzimajući u obzir dostupna saznanja i analize problematike modeliranja i validacije rezultata, postupno je prikazano modeliranje sustava za prijenos signala ljudskim tijelom izvedeno koncentriranim parametrima. Nadalje, opisan je model koji je izveden kao kombinacija modela ljudskog tijela za prijenosne uređaje iz Maity i sur [3] i modela ruke iz Ž. Lučev Vasić [1] te je prilagođen za prikaz prijenosne karakteristike IBC sustava ruke bez galvanskog odvajanja. Svi su modeli razvijeni i simulirani u programskom paketu ADSTM 2017 s naglaskom na procjenu utjecaja odabranih parametara (kao što su raspored elektroda odašiljača i prijamnika te razmak između parova elektroda) na frekvencijsku karakteristiku prijenosnog kanala.