Usporedba različitih inačica platforme Apache Spark : završni rad - Herceg, Filip (F. Herceg, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su osnovi koncepti platforme Apache Spark, komponente platforme Apache Spark (Spark Core, Spark Streaming, Spark SQL, Spark MLlib, Spark GraphX), mogućnosti pokretanja aplikacije te upravljanja resursima. Objašnjene su temeljne strukture podataka platforme Apache Spark. Napravljena je usporedba inačica 1 i 2 te su razlike prikazane na primjerima.