Sustav za semantičku segmentaciju primjenom dubokog učenja : završni rad - Vujnović, Zvonimir (Z. Vujnović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom su radu opisane umjetne neuronske mreže. Sve od toga kako su građene, kako svaki njihov neuron obrađuje informacije te kako to rade kao cjelina i uče po primjerima. Cilj je dubokog učenja da model mreže počinje učiti kao i čovjek, po vlastitom iskustvu. Semantička segmentacija samo je dio spektra u kojemu se primjenjuje duboko učenje. Semantička segmentacija je ujedno i veoma popularno područje računalnog vida jer pridonosi na putu prema savršenom razumijevanju slike što je danas veoma korišten dio umjetne inteligencije.