Preslikavanje intenziteta slike radi prikaza na standardnim monitorima : završni rad - Milić, Filip (F. Milić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Dolaskom HDR (eng. High Dynamic Range) slika, pojavio se problem u njihovom prikazivanju na standardnim zaslonima, koji koriste sustav boja koji ne podržava isti dinamički opseg. Kontrast se, pri sažimanju slika za prikaz, znatno povećava, što znatno oštećuje kvalitetu same fotografije. Kao odgovor na problem se pojavljuju različiti operatori preslikavanja intenziteta, kojima je cilj prilagoditi sliku za rad na standardnim monitorima, podešavajući intenzitet slike uz očuvanje njenih detalja. Ovaj rad detaljno proučava nekoliko takvih operatora – od ideja koje su dovele do njih do konkretnih postupaka njihovog primjenjivanja. Njihov utjecaj na boju se također raspravlja. Ukratko se opisuje i objektivno mjerilo kvalitete dobivene slike, TMQI. Naposlijetku, dvije od raspravljanih metoda su implementirane, i njihovi rezultati su prikazani u samom radu.