Web-aplikacija kao potpora prometnom dispečeru u željezničkom prometu : završni rad - Tomić, Dominik (D. Tomić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ova aplikacija dizajnirana je kako bi olakšala posao prometnog dispečera u nadzoru provedbe voznog reda i nadzoru voznog parka. Dispečeri pritom mogu kreirati nove vlakove, s vlastitim voznim redom, sastavima vlakova i kretanjima, te im se omogućuje kreiranje i pristup arhivskim podacima, poput sastava vlakova, kretanja vlakova i arhiva lokomotive te službene dokumentacije vlakova, poput teretnica, elektroničke knjižice voznog reda, te praćenje voznog parka preko geografske karte i popisa, u stvarnom vremenu, sa kreiranjem dijagrama prometovanja vlakova. Aplikacija je implementirana pomoću .NET Core MVC radnog okruženja i programskog jezika C#, te korištenjem HTML5, CSS i JavaScript koda, te Microsoft SQL Server sustava za upravljanje bazom podataka.