Detekcija i očitanje registarskih oznaka vozila u otežanim uvjetima : završni rad - Hančić, Fran (F. Hančić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se izmjenom Faster R-CNN modela kako bi bolje odgovarao problemu detekcije registarskih oznaka u otežanim uvjetima. U radu su detaljno objašnjeni hiperparametri i njihov utjecaj te je kroz iteracije razvoja modela razvijen vrlo dobar model koji rješava zadan problem. Također je opsežno objašnjena metodologija u radu i koncepti kojima su se racionalizirale odluke donesene prilikom razvoja. Rad se također dotiče optičkog očitanja registarskih oznaka, gdje opisuje korake pred-procesiranja i samog očitanja tablica.