Programski sustav za potporu aktivnostima odabira i praćenja uzgoja poljoprivrednih kultura : završni rad - Švigir, Petar (P. Švigir, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je postignuta realizacija aplikacije za Android mobilne uređaje. Aplikacija My Crop služi kao pomoć pri odabiru i praćenju uzgoja odabranih usjeva. Praćenje uzgoja podrazumijeva fizički i financijski dio. Fizički rad na uzgoju usjeva je popraćen detaljnim opisima aktivnosti s popisom alata potrebnih za obavljanje aktivnosti, dok financijski dio pokriva praćenje troškova i zarade pojedinih aktivnosti kao i ukupnog rada na parceli. Programska potpora je razvijena pomoću razvojnog okruženja Android Studio s dodatkom Flutter. Dart je objektno-orijentirani programski jezik u kojem je pisan kod aplikacije. My Crop aplikacija je potpuno funkcionalna bez pristupa Internetu. U pozadini, podatci se spremaju u lokalnu bazu podataka.