Mobilna aplikacija za dogovaranje teniskih mečeva : diplomski rad - Mikulić, Stipan (S. Mikulić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskog radu razvijena je mobilna aplikacija za tenisače koja ima svojstva društvene mreže. Mobilna aplikacija je vidljivi dio sustava preko kojeg korisnici pregledavaju profile, dogovaraju mečeve, upisuju statistiku, šalju zahtjeve za meč, dopisuju se itd. Pozadinski dio sustava čine API aplikacija na poslužitelju koja čita podatke iz PostgreSQL baze podataka, izvršava neku logiku nad podatcima te ih šalje mobilnoj aplikaciji. Mobilna aplikacija je razvijena korištenjem React Native biblioteke te je dostupna na sustavima Android i iOS. API je razvijen korištenjem biblioteke Express.js. Ovaj diplomski rad se sastoji od obrazaca upotrebe, opisa alata i procesa koji su se koristili tijekom razvoja, opisa i prikaza relacijskog modela baze podataka, opisa poslužitelja i njegovih pristupnih točaka, mobilne aplikacije i korisničkih uputa.