Semantička segmentacija teksta računa : završni rad - Čubelić, Dominik (D. Čubelić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su se promatrali modeli semantičke segmentacije teksta računa. Riječi očitane s računa se klasificiraju po tri semantičke značajke: proizvod, cijena i ostalo. Razvijena su tri modela: HMM, CRF i LSTM. Najbolje rezultate ostvario je CRF s F1 rezultatom preko 90% što je uvelike nadmašilo referentni model temeljen na heuristici.