Međusloj za pristup ulazno-izlaznim napravama u kontekstu interneta stvari : završni rad - Gusak, Pejo (P. Gusak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad služi kao svojevrsna dokumentacija programskoj podršci koja nudi međusloj za upravljanje i pristup podacima naprava u kontekstu interneta stvari. Opisuje prednosti interneta stvari kao i prednosti korištenih razvojnih alata i programskih jezika. Programska podrška međusloja olakšava baratanje sklopovljem unutar interneta stvari te daje jednostavno i unificirano korisničko sučelje. Ovakvo rješenje je univerzalno i prenosivo. Jednostavno sučelje posredničkog uređaja Raspberry Pi-ja (međusloja) minimizira izravnu komunikaciju klijentskih programa s periferijom u dobivanju podataka te samim time smanjuje eventualni prostor za pogreške i krivu interpretaciju podataka. Rad daje prikaz jednostavnog pozivanja međusloja kroz Javascript i Python programske jezike.