Dinamički prikaz shema elektroenergetske mreže : diplomski rad - Štivičić, Filip (F. Štivičić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan proces proširenja programske podrške NetVision sustava SCADA s web komponentom u svrhu poboljšanja kvalitete sustava. Analizirano je postojeće rješenje Windows Presentation Forms korisničke aplikacije, proučena su ograničenja tog rješenja te način na koji funkcionira programska podrška za nadzor i upravljanje elektroenergetskom mrežom. Na temelju analize postavljeno je idejno rješenje i skup zahtjeva na novu web komponentu. Opisane su funkcionalnosti korisničkog sučelja web aplikacije. Prikazana je arhitektura sustava sastavljena od klijentske aplikacije, više poslužitelja i sabirnice događaja. Objašnjen je odabir tehnologija i dizajn obrazaca i principa koji su korišteni pri izradi nove komponente. Opisani su pojedinačno svaka od komponenti sustava i njihova međusobna komunikacija. Sve glavne funkcionalnosti su opisane slučajevima korištenja.