Daljinski nadzor transformatorske stanice : završni rad - Grmić, Nikola (N. Grmić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Transformatorska stanica jedan je od ključnih elemenata elektroenergetskog sustava koji služi za prijenos i distribuciju električne energije. U njima se nalaze transformatori, ali i sekundarna oprema potrebna za nadzor, zaštitu i upravljanje transformatora i elektroenergetskog sustava općenito. U ovom radu izrađena je aplikacija za daljinski nadzor transformatorske stanice. Za izradu aplikacije korišten je programski paket LabVIEW koji temelji svoj rad na grafičkom programiranju. Simens Sentron PAC3200 je uređaj za mjerenje i nadzor električnih veličina u TS880 10(20)/0.4 kV. Prijenos podataka između mjernog uređaja i servera vrši se putem Modbus/TCP protokola u stvarnom vremenu.