Modul za komunikaciju ultrazvukom frekvencije 40 kHz : završni rad - Šimunković, Josip (J. Šimunković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučili smo može li komunikacija ultrazvukom ponuditi neki napredak na području brzine i sigurnosti bežične komunikacije. Proučeni su osnovni principi komunikacije ultrazvukom. Pokazano je kako je ultrazvučna komunikacija na kratke udaljenosti vrlo praktična i jednostavna za izvedbu i korištenje. Proučeno je kako višestazno širenje vala utječe na kvalitetu komunikacije. Predloženi modulacijski postupak, DPPM, pokazuje se kao učinkovito rješenje za modulaciju digitalnih podataka, posebno na području brzine u odnosu na druge modulacijske postupke