Modeliranje stacionarnih baterija u kućanstvu : završni rad - Grgić, Niko (N. Grgić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje učinkovitost i način rada stacionarnih baterija u kućanstvu. Izrađeni su brojni modeli rada baterija na temelju podataka o proizvodnji, potrošnji i cijeni električne energije. Objašnjeni su pojmovi koje je potrebno poznavati prije prikaza samih modela. Matematičkim formulama prikazana je metoda modeliranja baterija. Objašnjeni su izvori podataka koji su korišteni za izračune. Grafički su prikazana brojna rješenja za različite ulazne podatke modela, te je na kraju donesen zaključak o dobivenim rješenjima.