Grupiranje trajektorija u Hermes@Oracle MOD i vizualizacija na platformi MapBox : završni rad - Grgić, Dorijan (D. Grgić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Analiza kretnji predstavlja problem dugi niz godina. Postupci prikupljanja, grupiranja i vizualiziranja podataka, predstavljajući aspekte problema, definiraju cijelo jedno znanstveno područje. Ovim radom daje se rješenje navedenog problema. Koristeći resurse; Movebank web stranica, Hermes geoprostorna baza podataka, algoritam za grupiranje TraClus te alat za vizualizaciju MapBox s lakoćom je moguće pratiti i analizirati kretnje različitih vrsta životinja.