Oblikovanje kontekstno-svjesnih usluga za interoperabilne pametne prostore : diplomski rad - Vitas, Valentina (V. Vitas, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu istražuje se primjena kontekstno-svjesnih usluga u području Interneta stvari. Rješenje je implementirano kao symbIoTe enabler. U implementiranom rješenju na temelju dostupnih podataka prikupljenih sa senzora ili na temelju preferenci korisnika, enabler definira, a potom izvršava određene akcije nad aktuatorima u nekoj prostoriji. Za određivanje pravila koji se izvršavaju korišten je rule engine RuleBook. Implementirano rješenje mogu koristiti korisnici za upravljanje svijetlom, ventilatorom i zavjesama unutar sobe. Prednost implementiranog rješenja je izvršavanje akcija nad aktuatorima na temelju konteksta i preferenci korisnika, ali bez dodatne interakcije korisnika. Nedostatak implementiranog rješenja je da se može upravljati samo određenim vrstama aktuatora. U budućnosti kada platforma symbIoTe bude za svaki aktuator vraćala sva svojstva koja ima može se implementirati dinamičko rješenje za upravljanje svim vrstama aktuatora.