WebGIS aplikacija za praćenje vatrogasnih intervencija u stvarnom vremenu : diplomski rad - Ivanković, Tomislav (T. Ivanković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba izrazili su želju za automatizacijom i informatizacijom određenih procesa vezanih uz logistiku obavljanja intervencija. Rad se bavi razvojem i implementacijom "ZG193HELP" sustava koji ispunjava navedene želje. Sustav povezuje tablet uređaje, koji su smješteni u vatrogasna vozila, s komandnim centrom. Klijentska aplikacija tablet uređaja na interaktivnoj karti prikazuje trenutnu poziciju tableta, lokaciju dodijeljene intervencije, lokaciju hidranata koji su blizu intervencije i tekst koji opisuje najbržu rutu od vatrogasne postaje do intervencije. Trenutna pozicija se preuzima s GPS prijemnika i šalje poslužitelju koji ju arhivira i prosljeđuje komandnom centru. Klijentska aplikacija u komandnom centru na interaktivnoj karti prikazuje trenutnu poziciju svih tablet uređaja, aktivnih intervencija i vatrogasnih postaja. Ovaj rad se bavi razvojem i implementacijom poslužiteljske strane i klijentom u komandnom centru. Razvoj i implementacija tablet klijenta nije dio ovog rada, ali je kroz suradnju navedeno ostvareno u okviru drugog rada.