Sustav za praćenje sportskih događaja : diplomski rad - Viđak, Antonio (A. Viđak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Za izradu diplomskog rada osmišljen je podatkovni model kojim će se perzistirati podaci potrebni za rad sustava. Kad je model osmišljen i testiran definiranim slučajevima korištenja započeo je razvoj samog sustava. Odabran je “code-first” pristup razvoja baze podataka. Iz implementacije baze podataka u kodu stvorena je baza podataka upotrebom migracija, a potom i ostali slojevi sustava. Sustav se sastoji od baze podataka i višeslojne web-aplikacije. Baza podataka implementirana je upotrebom PostgreSQL sustava za upravljanje bazama podataka, dok je web-aplikacija razvijena uz Microsoftove tehnologije i napisana c# programskim jezikom. Dokumentacija diplomskog rada sadrži opis zadatka, slučajeve korištenja, opise korištenih tehnologija i detaljan opis arhitekture sustava. Sustav je izgrađen MVC arhitekturalnim obrascem koji sustav inicijalno dijeli na tri logički odvojena sloja.