Izrada i upravljanje troprstnom hvataljkom : završni rad - Pavić, Lenard (L. Pavić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Troprstna mehanička hvataljka dizajnirana je u Solidworks programu. Fizički je ostvarena 3D printanjem. Korištenje plastike kao materijala je rezultat kompromisa između ekonomskih i kvalitativnih razloga. Za što bolje i jednostavnije pokretanje hvataljke korišten je pužni prijenosni mehanizam i sustav dvaju kružnih zupčanika. Za identifikaciju i provjeru rada motora korišten je program R+ Manager, a upravljanje hvataljkom ostavareno je programom Matlab. Pri tome su korištene biblioteke za upravljanje Dynamixel motorima preko Matlaba, funkcije i Graphical User Interface za lakše upravljanje.