Glasovno upravljanje mobilnim robotom korištenjem ZedBoard-a : diplomski rad - Matek, Dora (D. Matek, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada ostvareno je glasovno upravljanje Pioneer P3-DX mobilnim robotom korištenjem ROS-a. Aplikacija za glasovno upravljanje, napisana u Python programskom jeziku, izvodi se na ZedBoard razvojnom sustavu sa Xillinux Linux distribucijom. U mikrofon, koji se spaja na ZedBoard, izgovaraju se predefinirane glasovne naredbe koje se pomoću Pocketsphinx bibloteke dekodiraju u tekstualne naredbe. Sukladno tekstualnoj naredbi mijenjaju se linearna i kutna brzina. Ta se promjena objavljuje u cmd\textunderscore vel topic, na koji je pretplaćen P3-DX robot, što rezultira promjenom gibanja robota.