Konvolucijske mreže grafova : diplomski rad - Grbac, Natalija (N. Grbac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada proučit će se područje primjene konvolucijskih mreža grafova te će se prezentirati i usporediti različiti tipovi istih. Usporedba će se provesti prikladnom programskom implementacijom i primjenom na različitim grafovima socijalnih i drugih mreža koji su javno dostupni. Na početku su objašnjeni osnovni principi rada neuronskih mreža te arhitekture konvolucijskih i povratnih neuronskih mreža. U trećem poglavlju je opisan princip rada neuronskih mreža na grafovima koje slijede rekurzivni pristup polunadziranom učenju na grafovima te su prezentirana dva modela neuronskih mreža grafova . U četvrtom poglavlju je objašnjen princip rada konvolucijskih slojeva na podacima koji nisu iz Euklidske domene. Prikazan je razvoj konvolucijskih mreža grafova koje se oslanjaju na spektralnom pristupu konvoluciji na grafovima, te su detaljno opisane operacije konvolucije i sažimanja u tim mrežama. U zadnjem poglavlju su prezentirani rezultati usporedbe performansa opisanih modela konvolucijskih mreža grafova na zadacima klasifikacije na razini čvorova i na razini grafa.