Projektiranje naponsko-strujnog pretvornika niske potrošnje u 180 nm CMOS tehnologiji : završni rad - Špoljarić, Krešimir (K. Špoljarić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađena je tematika projektiranja naponsko-strujnog pretvornika niske potrošnje u 180 nm CMOS tehnologiji. Cjeline koje su obrađene su: projektiranje sklopa, proučavanje frekvencijske karakteristike sklopa, utjecaj tehnološkog procesa i temperature na rad sklopa, izrada topologije sklopa te simulacija rada sklopa u realnim uvjetima koristeći realne modele komponenti. Zaključak cijelog rada je da je projektiranje bilo kojeg sklopa u integriranoj tehnici složen zadatak zbog spajanja više područja. Uz teoretsku podlogu načina rada sklopa potrebno je poznavati tehnološki proces izrade takvog sklopa. Završni rezultat projektiranja je sklop koji u određenim granicama odgovara zadanim speciﬁkacijama. Odstupanje od zadanih speciﬁkacija ne može se izbjeći zbog karakteristika tehnološkog procesa i odstupanja svojstava modela od realnih svojstava komponenata.