Upotreba istosmjernog elektronički komutiranog motora električnog bicikla za zvučnu komunikaciju s vozačem : diplomski rad - Marković, Ksenija (K. Marković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je detaljno objašnjena struktura, princip i kontrola rada istosmjernog elektronički komutiranog motora i zašto se takav motor može ponašati kao zvučnik. Modificiran je algoritam vektorskog upravljanja elektronički komutiranog motora električnog bicikla kako bi se na motoru reproducirao zvučni signal. Provedeno je ispitivanje razine i kvalitete zvuka koji motor reproducira kako bi se utvrdilo može li se isti koristiti za komunikaciju s vozačem električnog bicikla.