Izvedba vektorskih Booleovih funkcija temeljena na konfigurabilnim logičkim blokovima : diplomski rad - Suman, Luka (L. Suman, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Objašnjena su potrebna teorijska znanja za problem izvedbe vektorskih Booleovih funkcija temeljene na konfigurabilnim logičkim blokovima. Navedene su osnove Booleove algebre, digitalne logike i rješavanja optimizacijskih problema. Dana je motivacija optimizacije zadanog problema. Detaljno je opisana implementacija heuristike koja uspješno rješava zadani problem. Implementirana je paralelizacija modificiranog genetskog algoritma. Dane su upute za korištenje grafičkog korisničkog sučelja te su objašnjene sve njegove mogućnosti. Objašnjen je postupak optimizacije parametara uz prikaz pripadnih rezultata. Na kraju su prikazani rezultati testiranja na višebitnim paralelnim binarnim zbrajalima.