Konvolucijski modeli za lokalizaciju sportaša : završni rad - Stipić, Dominik (D. Stipić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Modeli dubokog učenja temeljeni na konvolucijskim neuronskim mrežama postižu vrhunske rezultate u području računalnog vida. U ovom radu razmatramo arhitekture i algoritme za detekciju i lokalizaciju objekata. Kasnije primjenjujemo Mask R-CNN arhitekturu za lokalizaciju sportaša na video snimci nogometne utakmice. Nakon toga,mjerimo performanse Mask R-CNN detektora prilikom detekcije sportaša na zadanoj video snimci nogometne utakmice.