Određivanje dubine scene temeljeno na dubokom učenju : diplomski rad - Vernier, Marin (M. Vernier, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tehnike procjene dubine scene nalaze široku primjenu u raznim područjima i zahtjeva se da budu pouzdane i robusne. U posljednje vrijeme klasične tehnike procjene dubine scene zamijenjene su tehnikama koje se baziraju na dubokom učenju. U ovom radu dan je pregled područja dubokog učenja, stereo računalnog vida te primjene dubokog učenja u procjeni dubine scene. Naučeno je nekoliko modela, primjenom dvije arhitekture mreža, StereoConvNet i DispNet, nad podatkovnim skupovima Foucard i SceneFlow. Nad dobivenim modelima provedena su mjerenja te je dana usporedba performansi.