Analiza i demonstracija napada na računalo korištenjem alata PoisonTap : završni rad - Marjanović, Dominik (D. Marjanović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog završnog rada je analizirati i demonstrirati na koji se način može izvesti napad na računalo koristeći minijaturno računalo Raspberry Pi Zero W s pripadajućom programskom podrškom PoisonTap. PoisonTap je vrsta napada koji se oslanja na princip Plug and Play odnosno automatski se pokreće prilikom priključivanja na računalo. PoisonTap emulacijom Ethernet uređaja preuzima mrežni promet te pritom zaobilazi sigurnosne mehanizme poput CORS-a, 2FA/MFA autentifikacije, DNS Pinning-a, Same-Origin Policy-a i usmjeriteljskih tablica. Napad pomoću alata PosionTap iznimno je opasan jer napadač može neopaženo i diskretno pridobiti pristup računalu, a i lokalnoj mreži u kojoj se nalazi. U ovom radu prikazani su i analizirani postupci i mehanizmi zbog kojih je to moguće.