Integracija poslužitelja za kontrolu pristupa pametnom uredu s programskim okvirom symbIoTe : završni rad - Pašalić, Bruno (B. Pašalić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ubrzani tempo života, počeo je iziskivati načine kako bi se čovjeku olakšala svakodnevica, ili uštedjelo vrijeme. Jedan od raznih načina jest i Internet stvari. Jedna od najbrže rastućih tehnologija, danas uvelike doprinosi ljudima kroz uporabu raznih mogućnosti u svojoj okolini. Jedna od takvih mogućnosti u našim 'pametnim objektima' jest i kontrola pristupa određenim sobama. Koristeći postojeći sustav poslužitelja pametne brave, njegovom integracijom sa symbIoTe programskim okvirom, donesena je nova funkcionalnost unutar istog okruženja. Omogućilo se upravljanje bravama, odnosno kontrola ulazaka u prostorije zavoda za Telekomunikacije, putem symbIoTe programskog okvira. Ovo je samo jedna funkcionalnost koja ima potencijal za korištenje u svijetu Interneta stvari. Brojni drugi senzori i resursi spojeni preko symbIoTe-a i njemu sličnih, u budućnosti bi mogli donijeti sve više pametnih prostora kojima bi čovjek profitirao u vidu uštede vremena, te lakoće obavljanja određenih zadataka.