Apstrakcija nižeg sloja pokretačkog sustava za 3D grafiku : diplomski rad - Stanušić, Nino Nikola (N. Stanušić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Primarna tema ovog diplomskog rada je izrada apstrakcija nad svim funkcijama OpenGL/OpenGLES-a zamijeniti ih sa obrascem naredbe i reda naredbi. Indirektno sa time postižemo razdvajanje logike scene od logike izcrtavanja scene i za rezultat dobijemo dodatanu razinu modularnosti u sustavu.