Upravljanje rizikom u informacijskoj sigurnosti : diplomski rad - Šoštar, Anja (A. Šoštar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je upravljanje rizikom u informacijskoj sigurnosti. U radu su opisani osnovni pojmovi bitni za razumijevanje važnosti informacijske sigurnosti i upravljanja rizikom u informacijskoj sigurnosti. Osim toga, opisan je sadržaj norme ISO/IEC 27001. U okviru rada detaljno su opisane sve faze procesa upravljanja rizikom. Praktični dio rada usmjeren je na fazu procjene rizika. Taj proces prikazan je na izmišljenom modelu informacijskog sustava banke. Također, osmišljen je jednostavan programski alata za automatizaciju procesa procjene rizika u programskom jeziku Python.