Prepoznavanje rukom pisanih brojeva primjenom neuronskih mreža : završni rad - Marinović, Roko (R. Marinović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je prikazana i objašnjena tehnologija dubokih unaprijednih neuronskih mreža sa fokusom na konvolucijske neuronske mreže. Izrađena je konvolucijska neuronska mreža za više-klasnu klasifikaciju u programskom jeziku Python koristeći Keras biblioteku. Izrađena konvolucijska neuronska mreža je potom trenirana i testirana na skupu rukom pisanih brojeva MNIST. Na kraju rada dan je detaljan opis dobivenih rezultata.