Nabojsko pojačalo za piezoelektrički hidrofon : završni rad - Sinožić, Marin (M. Sinožić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru rada dizajnirano je nabojsko pojačalo za piezoelektrički hidrofon Aquarian AS-1. Prvo je razmatran teorijski model ultrazvučne podvodne komunikacije i primjene nabojskih pojačala kao pretpojačala za piezoelektričke senzore. Zatim je simuliran rad nabojskog pojačala u alatu TINA TI. Nadalje, sklop je implementirapojačanjan na tiskanoj pločici. Elektronički mjerni lanac radi sa signalima u rasponu frekvencija 24 kHz do 28 kHz. Ukupna potrošnja nabojskog pojačala je 235 μA. Predložen je dizajn mjernog lanca s automatskim reguliranjem pojačanja.