Razvoj prototipne obrazovne igre za učenje kemije uporabom tehnologije virtualne stvarnosti : završni rad - Miniri, Monika (M. Miniri, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu objašnjen je pojam virtualne stvarnosti. Opisane su primjene te tehnologije kako u prošlosti tako i u 21. stoljeću. Objašnjena je jedna od brojnih podjela videoigara koja u sebi sadrži pojam obrazovna igra, koji veže koncept igrifikacije i učenja baziranog na igrama. Primjena virtualne stvarnosti u obrazovnim igrama pruža mogućnost vizualizacije nevidljivog ili suviše apstraktnog. Implementirana je prototipna obrazovna igra pod nazivom Moleculo za učenje kemije putem tehnologije virtualne stvarnosti. Korišteno je Unity okruženje za jednostavniju izradu. Igra se sastoji od ulazne scene s izbornikom i scene same igre u kojoj se nalaze postaje sa zadanim zadatkom. Svaku postaju potrebno je prijeći u zadanom vremenu spajajući zadanu molekulu i skupljajući bodove. Igra završava kada igrač prijeđe sve postaje.