Aplikacija za prevođenje govora u tekst i ispravljanje pravopisnih grešaka : završni rad - Gabaj, Viktor (V. Gabaj, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu obrađena su dva rješenja za pretvorbu govora u tekst, Google Speech i Apple Speech. Budući da su neke funkcionalnosti u navedenim uslugama nepotpune, razmatra se razvoj iOS aplikacije koja koristi alat Ispravi.me za ispravljanje gramatičkih grešaka u transkriptu govora. Opisuju se osnove razvoja aplikacije za mobilne uređaje na operativnom sustavu iOS, najpoznatije programske arhitekture (MVC i MVVM), primjena MVC arhitekture u ovom završnom radu, opisi API poziva prema vanjskim rješenjima i grafičko korisničko sučelje aplikacije. Konačno, napravljena je evaluacija korištenih rješenja nad skupom audio zapisa HRT-ovih radio emisija.