Lokalizacija i raspoznavanje objekata korištenjem induktivnih rezonantnih senzora : diplomski rad - Vlahinić, Alen (A. Vlahinić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Industrijski induktivni senzori za mjerenje prisutnosti metalnih objekata (engl. proximity sensors) daju izlazni signal čija amplituda ovisi o udaljenosti točno definiranog metalnog objekta. Tema ovog diplomskog rada je razvoj sustava koji omogućuje prepoznavanje i praćenje trajektorije gibanja nepoznatog metalnog objekta te raspoznavanje vrste metala od kojeg se objekt sastoji. Sustav se sastoji od tri titrajna kruga smještena u prostoru u kojem se kreće metalni objekt i mijenja im karakteristike. Korištenjem programskog paketa Matlab razvijeni su algoritmi za amplitudnu i frekvencijsku demodulaciju signala izmjerenih na titrajnim krugovima, algoritam koji na temelju amplitude i frekvencije lokalizira objekt u prostoru detekcije i pridružuje trajektoriju gibanja u vremenu, te algoritam koji prepoznaje vrstu metala. Nakon razvoja u Matlabu, algoritmi obrade signala, prepoznavanja i lokalizacije objekta pripremljeni su za obradu u realnom vremenu na ugradbenom računalnom sustavu ARM Cortex M arhitekture.