Procjena očekivanog stupnja potpunosti genoma iz dostupnih očitanja : završni rad - Fureš, Matej (M. Fureš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak završnog rada alat je za provjeru mogućnosti sastavljanja genoma za dani skup očitavanja. Alat se radi u svrhu validacije skupa očitanja prilikom sastavljanja genoma te izačuna omjera duljina novo sastavljenog slijeda i početne reference. Problem je riješen korištenjem programskog jezika C++ te alata Minimap i Gepard. U samom programu korišteni su algoritmi Sweep line i BFS za filtraciju podataka, odnosno za obilazak grafa. Implementirano je rješenje zadovoljavajuće riješilo zadani problem, a njegova poboljšanja mogla bi se napraviti drugačijim parametrima pri ocjenjivanju kvalitete mapiranja ili korištenjem drugih alata.