Sustav za raspoznavanje prometnih znakova : završni rad - Macuka, Mihael (M. Macuka, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu implementiran je sustav za raspoznavanje prometnih znakova. Iako postoje različiti načini rješavanja problema, odabran je način rješavanja pomoću neuronske mreže. Sustav je implementiran za klasifikaciju pet vrste znakova te klasificira sa zadovoljavajućom točnošću koja prelazi 90%. Neuronska se mreža sastoji od nekoliko slojeva gdje je ulazni sloj veličine 256 neurona, a izlazni 6 što predstavlja broj mogućih kombinacija prilikom klasifikacije (pet klasa prometnih znakova i jedna klasa za negative).