Projektiranje naponski upravljanog oscilatora u CMOS tehnologiji : završni rad - Furčić, Marin (M. Furčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se bavi projektiranjem naponski upravljanog oscilatora za rad u sintetizatoru frekvencije temeljenog na fazno zaključanoj petlji. Konstruiran je unakrsno vezan LC oscilator sa MOS varaktorima kojim je zadovoljen frekvencijski pojas određen standardom za bežične lokalne mreže (WiFi) te razina faznog šuma. Razmotrene su komponente oscilatora kao izvori šuma i napravljena je optimizacija sklopa s obzirom na njihov utjecaj na razinu faznog šuma.