Pretraživanje otvorenih prostora mobilnim robotom u svrhu pronalaska poznatih objekata : diplomski rad - Sesar, Branimir (B. Sesar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad daje opis različitih algoritama za pretraživanje prostora i odabir najpovoljnijeg sa stajališta pokrivenosti prostora i brzine pronalaženja objekata. Ovi algoritmi ispitani su u simulacijama za zadani prostor 100x70m. Efikasnost algoritama je također ispitana za druge tipove prostora (drugačija dimenzija i broj objekata). U svrhu samog pretraživanja koristi se mobilni robot Husky kojim se upravlja po globalnom pozicijskom sustavu (GPS). Također je implementiran sustav za zaobilaženje i detekciju objekata u prostoru.