Implementacija algoritama računalnog vida za mobilne platforme : završni rad - Ludvig, Lovro (L. Ludvig, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu demonstriran je jedan od procesa strojnog učenja za detekciju lica. Za implementaciju je odabran kaskadni klasifikator zbog mogućnosti detekcije lica u stvarnom vremenu i bez velike procesorske moći. Detaljno je objašnjen algoritam kojim kaskadni klasifikator donosi odluku o detekciji. Opisan je princip implementacije OpenCV-a za Android mobilne uređaje. U konačnici, prikazani su rezultati na Android mobilnom uređaju, u ovisnosti o parametrima koji definiraju koliko će detekcija biti precizna.