Stvaranje slika pomoću dubokog učenja : diplomski rad - Rezić, Ivan (I. Rezić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Zbog svog potencijala, nenadzirano učenje jako je važno područje strojnog učenja. Ono nam omogućuje iskorištavanje velike količine neoznačenih podataka. U ovom radu bavimo se modelima nenadziranog učenja. U uvodnim poglavljima opisani su sastavni dijelovi dubokih modela. Dan je pregled postojećih generativnih modela, a poseban fokus bio je na generativne suparničke modele za stvaranje slika. Predstavljena su četiri modela za stvaranje slika i jedan model za povećavanje rezolucije slika te su implementirani korištenjem biblioteke Keras. Na kraju su prikazani i opisani dobiveni rezultati nad Fashion MNIST i DIV2K podatkovnim skupovima.