Generiranje referentne vrijednosti brzine kod hladnog valjanja čelične trake : diplomski rad - Lipnjak, Mario (M. Lipnjak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad sadržava detaljan teoretski opis stroja za hladno valjanje čelične trake s opisom korištenih funkcija upravljanja i programskog dijela s opisom korištene opreme, strukture koda te korištene simulacije. Za generiranje referentnih brzina koristi se virtualni PLC (SoftController) ABB AC800 te programsko implementirani elektromotorni pogoni koji se sastoje od frekvencijskih pretvarača ABB ACS800 i asinkronih motora. Programski kod te simulacija implementirani su u okviru programskog paketa Control Builder. Referentne brzine pojedinih načina rada generirane su u simulaciji sa grafičkim sučeljem te u konačnici prikazane grafovima s detaljnim opisom rezultata mjerenja.